Het Coronavirus: hoe gaan wij daarmee om?
Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en volgen de richtlijnen van het RIVM. Om de continuïteit van zorg te waarborgen hebben wij een aantal maatregelen getroffen.
Laatste update: 15 december 2020
Bent u cliënt bij Jeugdhulp Friesland en heeft u binnenkort een afspraak staan? Ons contact vindt via beeldbellen plaats. Of we komen naar u toe of we ontmoeten elkaar op een van onze locaties. Dat doen we met inachtneming van de basisregels. Want het moet verantwoord zijn. Uw en onze veiligheid en gezondheid staan voorop!
Voordat we elkaar face-to-face zien nemen we telefonisch contact met u op. En stellen een paar vragen. Op basis daarvan besluiten we naar u toe te komen of u uit te nodigen bij ons op locatie. Of we besluiten het contact voort te zetten via beeldbellen.
Hoe kunnen we de zorg goed laten verlopen. En hoe kunt u ons daarbij helpen?
In onze gebouwen worden mondkapjes gedragen. Bij binnenkomst en in gemeenschappelijke ruimtes. Dat geldt voor cliënten en bezoekers (>13 jaar). En ook voor medewerkers. Onze locaties zijn open. Er zijn looproutes aangebracht, spreekkamers zijn uitgerust met schermen om besmetting te voorkomen en het meubilair is herschikt. Op zo'n manier dat we 1,5 meter afstand kunnen houden.
De locaties Behandel- en expertisecentrum Jonge Kind in Dokkum, Drachten, Leeuwarden en Sneek zijn ook volledig open. We doen er alles aan om de behandeling van de kinderen zo veilig mogelijk te organiseren. Dat houdt ook in dat ouders/verzorgers en taxichauffeurs de kinderen tot de entree brengen en daar ook weer ophalen.
Kinderen tot zes jaar hoeven niet langer thuis te blijven als ze verkouden zijn. Zij mogen gewoon naar de locaties komen. Hebben zij koorts of een volwassen gezinslid met corona-gerelateerde klachten, dan moeten zij alsnog thuisblijven.
Wij vinden het contact tussen kinderen die niet meer thuis wonen en hun ouders/belangrijke mensen uit hun netwerk en het contact van kinderen met hun gescheiden ouders zo belangrijk dat omgang en bezoek face-to-face plaatsvindt als geen van de betrokkenen corona gerelateerde klachten heeft.
Zakelijke bezoeken op onze locaties worden nog steeds beperkt tot bezoeken die nodig zijn om belangrijke processen en de zorgverlening draaiende te houden. Om zoveel mogelijk drukte te vermijden proberen we dat na kantoortijden te organiseren.
We vragen medewerkers zoveel mogelijk thuis te blijven werken en alleen naar locatie/kantoor te komen voor een afspraak met een cliënt of als het echt nodig is.
Onze trainingen en (informatie)bijeenkomsten vinden online plaats.
Houd deze site in de gaten voor actuele informatie. Voor vragen kunt u contact opnemen met uw contactpersoon binnen Jeugdhulp Friesland. Algemene vragen kunt u stellen via corona@jeugdhulpfriesland.nl
Podcast 'It firus en ik'
Een podcast waarin Nicolien Wolfs, praktijkcoach bij Jeugdhulp Friesland vertelt over de impact van het virus. Deze podcast maakt deel uit van een reeks van Omrop Fryslan.
https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1005706-podcast-it-firus-en-ik-met-het-verhaal-van-nicolien-wolfs
In deze serie vertellen vijf medewerkers van Jeugdhulp Friesland over de impact van de coronamaatregelen op hun werk en privéleven. We delen het verhaal van Nynke Tichelaar, orthopedagogisch begeleider.
www.jeugdhulpfriesland.nl/port...
Challenge
Op de groepen waar jongeren tijdelijk bij ons wonen, worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo hebben de jongeren zelf smileys gemaakt. En nu worden er mondkapjes gemaakt.
Jeugdhulp terug naar normale werkwijze
15 mei 2020
Artikel Leeuwarden Courant, 15 mei 2020
Reportage Omrop Fryslân
17 april 2020
Ook in de jeugdzorg zijn de gevolgen van de coronacrisis ingrijpend. Dankzij de inzet van alle medewerkers, pleeggezinnen gezinshuisouders slagen we er in om kinderen, jongeren en hun gezinnen zorg te blijven bieden. Omrop Fryslân kwam bij ons langs om te kijken hoe wij dat doen.
Bericht van de cliëntenraad
30 maart 2020
Door het Coronavirus lijkt de wereld haast stil te staan. We moeten afstand houden, op bezoek gaan bij een ander zit er vaak niet meer in, scholen zijn dicht en dagbestedingslocaties gesloten. Dit alles heeft heel erg veel impact op je leven, misschien wel in hoe je je voelt als ook op je situatie thuis of op de groep. Als cliëntenraad willen wij je een hart onder de riem steken! Het zal moeilijk zijn zowel voor jou, als ook voor de begeleiding die je krijgt. Voor jouw begeleider is het ook een hele gekke en rare tijd. Begeleiding zal nu op een andere manier vorm gegeven zijn, we hopen van harte dat je de zorg die je nodig hebt zoveel mogelijk blijft ontvangen. Wij willen jou en de begeleiding veel sterkte wensen! We hopen snel op andere, weer betere tijden.
Namens de cliëntenraad van Jeugdhulp Friesland,
Arjan Boven, voorzitter a.i.