Jeugdhulp op school

Maakt een kind veel ruzie op school? Doet het niet wat wordt gevraagd? Of is een kind juist heel stil en wordt het gepest? Wij helpen kinderen, hun ouders en leerkrachten als het niet goed gaat. Samen kunnen we ervoor zorgen dat een kind niet thuis komt te zitten. We geven de hulp op school. Belangrijk in onze aanpak is de samenwerking tussen kind, ouder en school. 

Ik vind het weer leuk in de klas

‘Vorig jaar zijn we verhuisd. Ik zit nu op een andere school en zie mijn opa en oma bijna niet meer. Daarom werd ik boos en luisterde ik niet op school. Ik riep lelijke dingen en sloeg andere kinderen. Door grappig te doen, hoopte ik dat ze me weer aardig vonden. De juf zei dat ik niet meer op school mocht komen, als ik zo bleef doen. Dat vond ik niet erg. Misschien kon ik weer naar mijn oude school en naar opa en oma! Toen kreeg ik hulp. Ik mocht vertellen hoe ik mij voelde. Papa en mama hoorden dat ook. Ze wisten niet dat ik opa en oma zo miste. De juf en ik hebben afspraken gemaakt. We oefenen wat ik kan doen als ik boos ben. Zo voel ik me rustiger en weer blij. Ik sla en scheld niet meer. Ik vind het weer leuk in de klas. De juf is trots op mij. Als ik opa en oma mis, vertel ik dat nu meteen aan papa en mama.'

Kim, 8 jaar

Wat bieden wij? 

De driehoek kind, ouders en school staat centraal 

Annelies van Woerkom

Gedragswetenschapper 

'Gezamenlijk werken we aan vaardigheden zodat het kind, de ouders en de leerkracht weer verder kunnen.'

Onze locaties

Jeugdhulp Friesland biedt (hoog)specialistische hulp bij opgroeien en opvoeden, Jeugd-GGZ en JeugdzorgPlus vanuit diverse locaties in de provincie Fryslân. Met 640 medewerkers, 650 pleeggezinnen & gezinshuisouders helpt Jeugdhulp Friesland jaarlijks ca. 2500 kinderen, jongeren en hun  gezinnen. 

Algemene contactgegevens:

088 14 24 444
Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur
Badweg 4
8934 AA Leeuwarden

Wilt u meer weten? 

Over bijvoorbeeld onze werkwijze of wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag te woord. 

088 142 44 44

Bibliotheek

In onze bibliotheek zijn diverse documenten te downloaden. Over wat we bieden, hoe we werken en over de organisatie zoals jaarplannen en -verslagen. 

Naar de bibliotheek