Weet
dat we er voor je zijn

Hulp nodig? Bel
088 142 4444

Meer begrip en inleving doormiddel van Virtual Reality

Jeugdhulp Friesland investeert in de kwaliteit van de zorg en maakt ruimte voor innovatie die kinderen en gezinnen verder helpt. Zo wordt virtual reality (VR) toegepast in de behandeling. Er is een VR-training voor agressieregulatie en een VR-empathievideo over vechtscheidingen. 

Ook is het mogelijk om in 360 graden een kijkje te nemen op Behandelcentrum Woodbrookers en het Behandel- en expertisecentrum Jonge Kind. 

Hoe werkt het?
Klik op de button hieronder. In de afspeellijst klik je op de gewenste VR-video. Druk op het witte brilletje rechtsonder in het afspeelmenu, de video speelt nu af in VR-modus. Plaats de telefoon in de cardboard of andere VR-bril en kijk om je heen!

VR vechtscheidingen

Over deze therapie

De VR-empathievideo zorgt voor meer begrip en inleving bij scheidende ouders. In voor ouders herkenbare situaties, kijk je door de ogen van het kind. Dat geeft impact, je voelt je echt even vergeten. Je voelt. Dat is wat we willen bereiken. Ouders bewust laten worden van hun eigen gedrag.

VR Agressieregulatie

Over deze therapie

Met VR kun je leren omgaan met agressie in uitdagende situaties. De 360 graden video in combinatie met interactieve elementen zorgt voor een effectieve training. Je staat middenin de situatie en krijgt keuze uit drie manieren om te reageren: A, B of C. Welke kies je? En welke gevolgen heeft jouw keuze? Waar moet je op letten? 

Behandelcentrum Woodbrookers

Neem een kijkje op het Behandelcentrum Woodbrookers

Naar de rondleiding

Behandel- en expertise-centrum Jonge Kind 

Neem een kijkje op het Behandel- en expertisecentrum Jonge Kind

Naar de rondleiding

Wilt u meer weten?

Over bijvoorbeeld onze werkwijze of wat wij voor u kunnen betekenen?Wij staan u graag te woord.

088 142 44 44