Diagnostiek en therapieën

Pas als we een jeugdige en het gezin goed leren kennen, kunnen we passende hulp bieden. Om een goed beeld van de situatie te krijgen brengen we gezamenlijk in kaart wat er aan de hand is. Dat leidt tot een voorlopig diagnostisch beeld. Op basis daarvan kunnen wij advies en een gerichte, passende behandeling bieden. Een behandeling kan ook diverse therapieën bevatten.  

Wat is er met mijn kind aan de hand?

Om antwoord te krijgen op die vraag doen wij onderzoek. Soms is het snel duidelijk. Soms is het nodig om meer onderzoek te doen om te bepalen  wat nodig is. Er wordt informatie verzameld en geanalyseerd. Dat doen we door het voeren van gesprekken, het invullen van vragenlijsten of het doen van een observatie. We kijken waar de jeugdige en ouders goed in zijn. Ook bekijken we hoe het komt dat problemen niet overgaan. Als we inzicht hebben in de problemen en de mogelijkheden kunnen we bieden wat nodig is om de beoogde resultaten te behalen.

Dit zijn onze uitgangspunten:
eenvoudig als het kan, uitgebreid als moet

  • focus op wat een kind nodig heeft
  • kind, ouders en omgeving beïnvloeden elkaar
  • we praten zoveel mogelijk met gezinnen
  • we besteden aandacht aan wat goed gaat en helpt
  • we zeggen wat we doen en doen wat we zeggen

Wat bieden wij? 

Onze locaties

Jeugdhulp Friesland biedt specialistische hulp bij opgroeien en opvoeden, Jeugd-GGZ en JeugdzorgPlus vanuit diverse locaties in de provincie Fryslân. Met 600 medewerkers, 550 pleeggezinnen en 25 vrijwilligers helpt  Jeugdhulp Friesland jaarlijks ca. 2800 gezinnen. 

Algemene contactgegevens:

088 14 24 444
Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur
Badweg 4
8934 AA Leeuwarden

Wilt u meer weten?

Over bijvoorbeeld onze werkwijze of wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag te woord.  

088 142 44 44

Bibliotheek

In onze bibliotheek zijn diverse documenten te downloaden. Over wat we bieden, hoe we werken en over de organisatie zoals jaarplannen en -verslagen.  

Naar de bibliotheek