Jeugdhulp thuis

Soms heeft een gezin problemen. Lukt het opvoeden niet goed of zijn er zorgen over het gedrag en de ontwikkeling van een kind? Dan bieden wij hulp. Thuis. We komen bij het gezin en samen bespreken we welke hulp nodig is. In overleg betrekken we alle gezinsleden bij de behandeling en ook bijvoorbeeld familie, vrienden, wijkteam of huisarts. We helpen het gezin om weer zelfstandig verder te gaan. Belangrijk is dat het kind weer veilig en zo normaal mogelijk opgroeit. 

We praten weer normaal met elkaar

‘Mijn vader overleed toen ik twee jaar was. Mijn moeder en ik hebben veel problemen, we maken vaak ruzie. Ze geeft veel geld uit, terwijl ze een uitkering krijgt. Daarom hebben we nu grote schulden. Vaak heb ik geen zin om naar school te gaan, ik spijbel veel. Spijbelde, bedoel ik. Want sinds kort is er wel iets veranderd. We krijgen nu hulp. Eerst vond ik dat maar niks. Maar eigenlijk hadden we geen keus. Ik stond al onder toezicht van een gezinsvoogd. En als er niet snel iets zou veranderen, moest ik ergens anders wonen. Door de hulp die we krijgen praten we weer normaal met elkaar. Ik merk dat er iets veranderd is bij mijn moeder. Ze voelt weer meer als mijn moeder. Eerst bepaalde ik eigenlijk alles in huis, maar dat laat ze nu niet meer gebeuren. En dat is eerlijk gezegd wel fijn. Ons huis is ook wat schoner en sinds kort bellen geen deurwaarders meer aan die geld willen.

Thomas, 13 jaar

Wat bieden wij? 

Onze locaties

Jeugdhulp Friesland biedt (hoog)specialistische hulp bij opgroeien en opvoeden, Jeugd-GGZ en JeugdzorgPlus vanuit diverse locaties in de provincie Fryslân. Met 640 medewerkers, 650 pleeggezinnen & gezinshuisouders helpt  Jeugdhulp Friesland jaarlijks ca. 2500 kinderen, jongeren en hun ouders.  

Algemene contactgegevens:

088 14 24 444
Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur
Badweg 4
8934 AA Leeuwarden

Wilt u meer weten?

Over bijvoorbeeld onze werkwijze of wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag te woord.  

088 142 44 44