Jeugdhulp bij scheiding

Kinderen kunnen veel last hebben van een scheiding. Zeker als (scheidende) ouders niet met elkaar praten of geen afspraken maken. Soms zijn ouders zo bezig met de scheiding, dat ze minder letten op wat het kind nodig heeft. Wij helpen ouders en kinderen in deze situatie. Bijvoorbeeld met het maken van goede afspraken over omgang na scheiding. Ook geven we veel aandacht aan kinderen, zodat ze zich gehoord en gezien voelen. 

We hebben nu een omgangsregeling

‘Na de scheiding had ik lang geen contact met mijn dochter. Ik mocht haar niet zien van mijn ex-vrouw. Dat vond ik vreselijk. Het lukte niet om goede afspraken te maken. De rechter adviseerde ons om naar Jeugdhulp Friesland te gaan. Zo kwamen we bij het Omgamgscentrum terecht.  Dat wilde ik wel, maar ik vond het ook lastig. Ik ben toch een goede vader en was dit echt nodig? Maar achteraf ben ik blij. De ontmoetingen in het centrum gingen goed. Het is een rustige, prettige plek. Dat vond mijn dochter ook. De begeleiding was professioneel. Mijn ex en ik hadden gesprekken met een mediator. Toch ging het contact met mijn ex nog moeilijk, we zijn zelfs even gestopt. Dat is gemeld bij de Rechtbank. Vanaf toen ging het beter, omdat het een verplicht traject werd met Kinderbescherming. We hebben nu een omgangsregeling en ik zie mijn dochter regelmatig. Dat is fijn.'

Ton, 35 jaar

Wat bieden wij? 

Dat kinderen het gevoel hebben belangrijk te zijn

Elizabeth Pander

manager Behandelzaken

'Wanneer kinderen het gevoel hebben dat ze belangrijk zijn voor ouders en van beide ouders evenveel mogen houden , dan is mijn missie geslaagd. Samen met mijn team zet ik alles op alles zodat ouders dit voor elkaar kunnen krijgen.' 

Onze locaties

Jeugdhulp Friesland biedt (hoog)specialistische hulp bij opgroeien en opvoeden, Jeugd-GGZ en JeugdzorgPlus vanuit diverse locaties in de provincie Fryslân. Met 640 medewerkers, 650 pleeggezinnen & gezinshuisouders helpt Jeugdhulp Friesland jaarlijks 2500 gezinnen. 

Algemene contactgegevens:

088 14 24 444
Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur
Badweg 4
8934 AA Leeuwarden

Wilt u meer weten?

Over bijvoorbeeld onze werkwijze of wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag te woord.

088 142 44 44

Bibliotheek

In onze bibliotheek zijn diverse documenten te downloaden. Over wat we bieden, hoe we werken en over de organisatie zoals jaarplannen en -verslagen. 

Naar de bibliotheek