Spoedeisende hulp

Soms is er plotseling een crisis in een gezin, waarbij meteen hulp nodig is. Het kind is bijvoorbeeld in gevaar en/of de ouders zijn het overzicht helemaal kwijt. Wij proberen de crisis snel aan te pakken en uithuisplaatsing van het kind te voorkomen. Veiligheid van het kind staat altijd voorop.

We hebben veel minder ruzie

"Ik wist het gewoon niet meer. Plotseling gingen  mijn ouders uitelkaar. In korte tijd woonde ik op verschillende plekken. Bij mijn vader wilde ik niet wonen. Mijn moeder en ik hadden elke dag ruzie. Dat was een keer zo erg dat we elkaar te lijf gingen. Toen is hulp ingeschakeld. Er zijn afspraken gemaakt. We hebben veel gepraat en ook geoefend hoe we met elkaar om kunnen gaan zonder ruzie te maken. Met mijn moeder gaat het nu beter. Ik weet beter wat ik aan haar heb. En het is fijn dat er iemand is als ik uit school kom. We hebben veel minder ruzie. Ik moet 's avonds mijn mobiel beneden laten als ik ga slapen. En ik moet altijd zeggen waar ik naar toe ga. Maar dat vind ik niet erg. 

Roxanne, 15 jaar

Wat bieden wij?

Hoop geeft licht en ruimte 

Nicole van Koeveringe

GZ-psycholoog/orthopedagoog generalist

'Ik vind het belangrijk dat gezinnen in een crisissituatie op een doortastende en goede manier worden geholpen. Zodat er weer hoop en toekomstperspectief ontstaat bij alle gezinsleden. Hoop geeft licht en ruimte en die geef ik graag!' 

Onze locaties

Jeugdhulp Friesland biedt (hoog)specialistische hulp bij opgroeien en opvoeden, Jeugd-GGZ en JeugdzorgPlus vanuit diverse locaties in de provincie Fryslân. Met 640 medewerkers,  650 pleeggezinnen & gezinshuizen  helpt Jeugdhulp Friesland jaarlijks ca. 2500 gezinnen. 

Algemene contactgegevens:

088 14 24 444
Op werkdagen van 08:30 tot 17:00 uur
Badweg 4
8934 AA Leeuwarden

Wilt u meer weten?

Over bijvoorbeeld onze werkwijze of wat wij voor u kunnen betekenen? Wij staan u graag te woord.

088 142 44 44

Bibliotheek

In onze bibliotheek zijn diverse documenten te downloaden. Over wat we bieden, hoe we werken en over de organisatie zoals jaarplannen en -verslagen. 

Naar de bibliotheek