Om kinderen en gezinnen met complexe problemen te kunnen helpen is soms meer nodig. Meer in de zin van expertise die je zelf niet in huis hebt. Om die reden intensiveren GGZ Friesland en Jeugdhulp Friesland hun samenwerking. De samenwerkingsovereenkomst is vandaag door de bestuurders Dhondt en De Bot (GGZ Friesland) en Krul (Jeugdhulp Friesland) ondertekend.
Voorop staat dat we de inhoudelijke samenwerking willen versterken. Dat doen we bijvoorbeeld door het ontwikkelen van een gezamenlijk aanbod voor de behandeling van complexe hechtings-, trauma- en persoonlijkheidsstoornissen van jongeren en hun ouders. Maar we willen ook huidige medewerkers uitwisselen en gezamenlijk nieuwe medewerkers werven en opleiden. Daarnaast gaan we samen optrekken in wetenschappelijke studies en onderzoeken.
Johan Krul is verheugd met de samenwerking: ‘Jeugdhulp Friesland en GGZ Friesland hebben een verschillend zorgaanbod met eigen expertises, door het bundelen van de krachten kunnen we kinderen en gezinnen nog beter passende hulp bieden.’
Ton Dhondt sluit zich volledig aan bij wat Johan zegt. ‘Het zorglandschap is door allerlei oorzaken te gefragmenteerd geraakt, door met elkaar aan te sluiten bij de herstelvragen van jeugdigen en hun gezinnen vinden we betere en snellere antwoorden op die vragen’.